Ganzenloop 2024 - Groter en Professioneler dan Ooit! 

Na het grootse succes van vorig jaar keert de Ganzenloop terug op zondag 10 november 2024, met als ambitie om het aantal deelnemers te verdubbelen. Waar in 2023 maar liefst 300 enthousiaste lopers meededen, mikken we dit jaar op maximaal 600 sportievelingen.


De opzet van de Ganzenloop 2024 blijft trouw aan de unieke formule van vorig jaar, met startlocaties in Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo en Dalen. Dit biedt deelnemers de kans om te genieten van de prachtige Drentse natuur terwijl ze lekker sportief bezig zijn.

De focus ligt dit jaar echter op verdere professionalisering en kwaliteitsverbetering, met het doel om een duurzaam evenement neer te zetten dat op iedere Ganzenmarkt terugkomt.

Een bijzondere ontwikkeling voor dit jaar is de samenwerking met Reclamedeal.nl, die zich als hoofdsponsor aan de Ganzenloop 2024 heeft verbonden. Dit partnerschap markeert een belangrijke stap in de groei en ontwikkeling van het evenement.

"Als Stichting Ganzenmarkt willen we verbindend zijn. De Ganzenloop biedt daarbij een unieke gelegenheid om de regio, via dit sportieve evenement, nog meer kennis te laten maken met Ganzenmarkt! Dat Reclamedeal.nl zich heeft verbonden aan de Ganzenloop vind ik geweldig en geeft aan dat we op de goede weg bezig zijn,"  Janneke Knegtering (voorzitter van Stichting Ganzenmarkt Coevorden)

 "Ganzenmarkt is een fantastisch evenement wat Coevorden ieder jaar weer op de kaart zet. Daarom hoefden we niet lang na te denken om onze naam te verbinden aan de Ganzenloop. We zijn trots dat we op deze manier een bijdrage mogen leveren aan Ganzenmarkt en natuurlijk gaaf om te zien dat onze naam straks overal voorbij komt." (Tim Oldewening, bedrijfsleider van Reclamedeal.nl)


De tochtleider is, net als vorig jaar, Albert Breman (Tochtleider). Hij draagt er, samen met zijn team, zorg voor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt en hij heeft de eindverantwoording voor de organisatie. "Maar dit doe ik natuurlijk niet alleen. Naast de vele vrijwilligers tijdens het evenement werken we binnen ons kernteam samen met de Stichting Avond4daagse Coevorden en Loopgroep Codac. Hun kennis en expertise kunnen we goed gebruiken. Ik ben trots op wat we vorig jaar hebben neergezet. En dit jaar gaan we het nog mooier maken!"

De Ganzenloop 2024 vindt plaats tijdens het Ganzenmarkt weekend en belooft opnieuw een dag vol sportiviteit en gezelligheid te worden. 

Binnenkort volgt meer informatie met alle routes, tijden en vanaf wanneer er ingeschreven kan worden.