Ganzenloop 2023 wordt uniek!

Ganzenloop 2023 word een unieke editie en staat helemaal in het teken van 25 jaar Gemeente Coevorden. We starten op 5 verschillende locaties en wandelen of hardlopen terug naar Coevorden. Vervoer is geregeld. Start je liever direct op een startlocatie? Na je tocht zullen we je terugbrengen naar het startpunt. 

Samen in de Ganzenpas naar Ganzenmarkt 2023!

5 ROUTES

De Gemeente Coevorden zoals we die vandaag kennen, is ontstaan uit de samenvoeging van vijf afzonderlijke gemeenten 25 jaar geleden. Met de gemeentelijke herindeling werden Gemeente Zweeloo, Oostershesselen, Sleen, Dalen en Coevorden samengevoegd tot de Gemeente Coevorden. Als eerbetoon aan deze geschiedenis vertrekken onze routes vanaf de voormalige gemeentehuizen van deze vijf plaatsen. Hierdoor bieden we vijf unieke hardloop- en wandelroutes die allemaal samenkomen op de markt in Coevorden.

Wandelen of hardlopen

De Ganzenloop is niet zomaar een evenement, het is een geweldige gelegenheid om te genieten van de natuur, frisse lucht en een actieve levensstijl. Bij ons draait alles om keuzevrijheid, of je nu een rustige wandeling wilt maken of jezelf wilt uitdagen met een stevige hardloopsessie. Onze routes zijn zorgvuldig ontworpen om zowel wandelaars als hardlopers aan te spreken, ongeacht hun niveau. 

Zo kun je samen met je vrienden, familie, vereniging of bedrijf samen deelnemen en plezier beleven.

Ganzenloop 2023

Je vertrekt vanaf de markt in Coevorden en wordt per touringcar naar de startlocatie van jouw keuze gebracht.

Of start direct op 1 van de 4 startlocaties in de Gemeente Coevorden.

Vanaf het startpunt wandel of hardloop je terug naar Coevorden. 

Vanaf ieder startpunt kun je vertrekken en loop je richting de Ganzenmarkt in Coevorden.

Op de markt in Coevorden wordt je feestelijk onthaald tijdens de Ganzenmarkt. Start je direct op een van de startlocatie? Wij verzorgen het vervoer terug (14:00 uur en 16:00 uur).

De Ganzenloop wordt georganiseerd door Loopgroep Codac, Stichting Avond4daagse Coevorden en Stichting Ganzenmarkt Coevorden.

Vertrek & starttijden

27 KM - Route Zweeloo De Bus uit Coevorden vertrekt om 7:30 uur naar de startlocatie in Zweeloo. Om 8:00 is de start aan de Martkstraat 2, Zweeloo.

21 km - Route Sleen De Bus uit Coevorden vertrekt om 8:45 uur naar de startlocatie in Sleen. Om 9:15 uur is de start aan de Brink 1, Sleen.

14 km - Route Oosterhesselen De Bus uit Coevorden vertrekt om 9:45 uur naar de startlocatie in Oosterhesselen. De start is om 10:30 uur aan de Edveenseweg 13, Oosterhesselen.

6 km Route Dalen De Bus uit Coevorden vertrekt om 11:00 uur naar de startlocatie in Dalen. Om 11:30 uur is de start aan de Wettringerlaan 1, Dalen. 

1 km Kidsloop De kidsloop is in het centrum van Coevorden (Friesestraat) met de start op de markt. Aanvang 12:00 uur.

Bus vervoer

Het vervoer naar de vertreklocatie wordt met veel plezier geregeld door Noorden Reizen! Onze bussen vertrekken stipt op de tijden die zijn aangegeven voor elke route. Als je er niet op tijd bent, kunnen we helaas niet wachten. De retourbussen om 14:00 uur en 16:00 uur brengen je weer terug, met als eerste halte het prachtige Dalen en als laatste halte het sfeervolle Zweelo. 

En het beste van alles: dit vervoer is ook helemaal gratis!