Vacature: bestuurslid specialisatie financiën

Unieke kans: er komt een plekje vrij binnen het mooiste bestuur van heel Nederland!

Stichting Ganzenmarkt is op zoek naar een nieuw bestuurslid: specialisatie financiën.

Onze stichting is ontstaan uit de liefde voor onze stad en haar rijke historie. Wij vinden het belangrijk om de tradities en gebruiken in stand te houden en te delen met de lokale bevolking en toeristen. Daarom organiseren wij jaarlijks de Ganzenmarkt, een feestelijk evenement waarbij de historische verhalen en cultuur van Coevorden tot leven komen met als hoogtepunt de jaarlijkse verkiezing van de Mini-Miss & Miss en Mister.

Ben jij een financieel expert met een passie voor het sturen van (vrijwilligers)organisaties naar financiële gezondheid en duurzaam succes? Heb je ervaring in het beheren van budgetten, het opstellen van financiële rapporten en het adviseren van besturen over financiële strategieën? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Stichting Ganzenmarkt is op zoek naar een enthousiast bestuurslid die samen met ons een geweldig jaarlijks terugkerend evenement neerzet. Als lid van het bestuur speel je een cruciale rol in het vormgeven van hoe de Ganzenmarkt er de komende jaren uitziet. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat ons evenement toekomstbestendig is waarbij we een gezonde financiële positie waarborgen.

Jouw Verantwoordelijkheden:

  • Beheren van de financiën van de stichting, inclusief het opstellen en beheren van budgetten, het beheren van cashflow en het bewaken van financiële KPI's.
  • Opstellen van financiële rapporten en prognoses om inzicht te bieden in de financiële prestaties van de stichting aan het bestuur en relevante belanghebbenden.
  • Adviseren van het bestuur over financiële strategieën, investeringen en risicobeheer om de financiële gezondheid van de stichting te waarborgen.

Vereisten:

  • Aantoonbare ervaring en expertise op het gebied van financiën;
  • Uitstekende analytische vaardigheden en het vermogen om financiële informatie te interpreteren;
  • Kennis van relevante wet- en regelgeving met betrekking tot financiën en non-profitorganisaties is een pré.

Een mooiere vrijwilligersrol op financieel vlak bestaat niet. Grijp deze unieke kans en wordt onderdeel van het bestuur van Stichting Ganzenmarkt samen met Janneke Knegtering, Willeke Scholten, Karin Derksen, Geert Bults, Arnold Faas Lennard Bos en de nu nog huidige penningmeester Geert Kok. Uiteraard zorgen we voor een warme overdracht en stomen we je klaar om deze rol te kunnen vervullen. 

Herken jij jezelf in dit profiel, wil je iets voor de maatschappij en specifiek voor de stad Coevorden betekenen? Stuur dan een mailtje naar bestuurganzenmarkt@gmail.com en word onderdeel van ons team! 

We kijken ernaar uit om van je te horen.